17 octombrie 2021 - 10:00

Irimescu: Revizuim condițiile de acordare a subvențiilor

irimescu_albaMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu a declarat că și-a propus ca în perioada următoare să revizuiască condițiile de acordare a subvențiilor pentru animale, pentru că în condițiile aplicate anterior nu s-a reușit cea mai bună utilizare a acestora.

”Discuțiile următoare vizează stabilirea unor condiții care să încurajeze producătorii din zona de deal și de munte”, a spus Irimescu.

Irimescu a spus că, pentru anul 2015, s-au plătit 1,2 miliarde de euro plăți directe din totalul de 1,59 miliarde euro pe care l-a avut România. El a arătat că, în prezent, mai sunt de făcut plăți la fermieri care sunt în control și au avut unele probleme, el adăugând că, până săptămâna viitoare, ar trebui finalizată cea mai mare parte din plăți către producători.

Totodată, ministrul a spus că în această perioadă se fac plăți, care ajung la 76 milioane de euro pe sistem, pentru vaca de lapte, de carne și la ovine.

De asemenea, ministrul a spus că pentru fermierii care sunt în control s-a încercat, pentru sectorul vegetal, ”sprijinul cuplat”. Ministrul a dat asigurări că plățile se vor efectua în cel mai scurt timp și nu se va ajunge până în toamnă, cu excepția celor cu penalități multianuale. ”Pot să fie câteva excepții în cazul celor cu penalități multianuale, care pot întârzia la plată”, a spus Irimescu. (Sursa: AGERPRES)