Irimescu (MADR): România a pierdut aproape două miliarde de euro

irimescu_prezidiuRomânia a pierdut aproape două miliarde de euro în exercițiul financiar 2007 – 2013, din cauza proastei gestionări și a managementului defectuos al fondurilor europene, a declarat, luni, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, într-o conferință de specialitate.
„Anul trecut am dezangajat un miliard de euro, plus penalizări de 800 de milioane de euro. Deci, România a pierdut aproape două miliarde de euro prin proasta gestionare și managementul defectuos al fondurilor europene. Rata de absorbție pe dezvoltare rurală a fost de 88,6%, însă nu trebuie să ne bucurăm. Polonia a absorbit 100% și nu a avut penalitățile astea”, a explicat Irimescu.
La nivel general, potrivit informațiilor postate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, rata curentă de absorbție a fondurilor europene depășește cu puțin 66%. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole