Irimescu, la reuniunea comitetului de monitorizare a POP-AM

popamAchim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat în 3 iunie 2016 la cea de-a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020(POPAM). La şedinţă au fost prezenţi membrii Comitetului de Monitorizare POPAM, personalul Direcţiei Generale Pescuit din cadrul MADR, Cristian Badiu, reprezentantul Comisiei Europene, Cornelia Oancea din cadrul Autorităţii de Audit etc.
Ordinea de zi a ședinței a inclus: prezentarea şi aprobarea Strategiei de Promovare şi Comunicare pentru POPAM 2014-2020, prezentarea Procedurii pentru monitorizare şi evaluare, prezentarea stadiului îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante specifice. De asemenea, au fost prezentate şi aprobate criteriile de selecţie pentru măsurile din POPAM ce se vor lansa în 2016, respectiv măsurile din cadrul Priorităţii Uniunii Europene (PU) I şi II.
În cuvântul său de deschidere, ministrul Achim Irimescu a subliniat că este foarte important să reuşim să angajăm sumele disponibile prin POPAM 2014-2020 către acei beneficiari care pot asigura partea de cofinanţare, astfel încât să ne asigurăm că banii europeni rămân în România şi sunt cheltuiţi cât mai corect.„Personalul din cadrul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime trebuie să aibă o abordare strategică în vederea implementării acestui nou Program. Este nevoie să ne raportăm la lecţiile învăţate din Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007-2013, pentru a–l îmbunătăţi pe cel actual, să simplificăm procedurile în vederea creşterii absorbţiei fondurilor europene”, a afirmat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime îşi propune, printre altele, să contribuie la creşterea productivităţii în acvacultură şi procesare, să sporească profitabilitatea operatorilor din domeniu, să ajute la conservarea biodiversităţii şi protecţiei mediului şi să susţină dezvoltarea comunităţilor locale. Astfel, se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a potenţialilor beneficiari cu privire la oportunităţile de finanţare prin intermediul POPAM 2014-2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole