Irimescu: La miere vreau să fac ceea ce este corect

71

miere_rapitaPractica prin care apicultorii oferă zahăr albinelor înseamnă falsificarea mierii, iar autoritățile trebuie să ia măsuri pentru a scoate de pe piață aceste falsuri, în condițiile în care, conform unei maxime, scopul unui Guvern este să facă ce este bine pentru popor, nu ceea ce vrea poporul, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

“La miere, vreau să fac ceea ce este corect. O maximă spune că Guvernul trebuie să facă ce este bine pentru popor, nu ce vrea poporul. Deci în acest sens procedez. Au fost discuții foarte mari despre miere și despre metodele de falsificare. Apicultorul pune zahăr în stup, albina procesează zahărul și face miere și este miere procesată de albine. Existe metode de depistare a acestor falsificări. Autoritățile statului trebuie să facă determinări cât mai multe, să reușească să scoată de pe piață aceste falsuri. Au fost discuții și încercăm să îndreptăm lucrurile. Au fost dezbateri în Consiliul miniștrilor agriculturii de la Bruxelles pe această temă. Să nu vă spun că 30% din uleiul de măsline este falsificat. Sunt oameni care încearcă să câștige bani din această practică”, a spus Irimescu, la conferința “Absorbția finanțărilor europene — șansă de modernizare pentru România”, organizată de ziarul Bursa.

El a adăugat că Ministerul Agriculturii pregătește un ajutor financiar pentru apicultori în perioada următoare, fără a detalia însă despre ce este vorba.(Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult