Irigații, la sfântu-așteaptă! Comisia Europeană transmite că este exclusă renegocierea PNRR!

În ultima vreme, în spațiul public s-a lansat, în special din zona PSD, ideea renegocierii Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), astfel încât să fie cuprinse și irigațiile, aducându-se astfel mari speranțe în rândul fermierilor români.

Ei bine, se pare că aceste speranțe s-au năruit, iar de un proiect național de irigații vom avea parte la sfântu-așteaptă. Astfel, g4media.ro. scrie, pe surse, că un reprezentant al Comisiei Europene le-a transmis marți reprezentanților României că „este exclusă” o renegociere PNRR, la doar o lună după ce planul a trecut prin complicatul proces de aprobare atât din partea Comisiei, cât și în Consiliul UE.

Elisa Roller, oficial al Comisiei Europene care gestionează programul Recovery, responsabil pentru planurile naționale de redresare ale statelor membre, a făcut referire la declarațiile publice ale politicienilor PSD, care au cerut în mod repetat renegocierea PNRR.

„Să optimizăm PNRR, mai mult ca sigur dacă se va constitui coaliția vom face o deplasare la Bruxelles ca să discutăm punctual. Deja europarlamentarii discută cu privire la optimizarea PNRR”, a declarat marți Marcel Ciolacu.

Unul dintre aspectele importante vizate de PSD privind renegocierea PNRR este și introducerea irigațiilor în cadrul Planului, conform declarațiilor date tot marți de Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat.

Rămâne de văzut dacă demersurile PSD vor avea totuși ecou la Bruxelles sau dacă se vor dovedi doar un simplu exercițiu de imagine, iar fermierii români vor rămâne din nou cu buza umflată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole