Ionică Nechifor (ROMOVIS): Nici mie nu mi-au intrat banii, subvenţiile, în cont

oiChiar dacă subvenţiile nu aua juns nici în conturile tuturor crescătorilor de ovine, aceştia nu par dispuşi să îşi lase animalele acasă şi să se alăture protestelor anunţate de unii crescători de bovine. Pentru oieri, preţurile mici rămân principalul motiv de supărare, iar întârzierea subvenţiilor nu pare să îi afecteze chiar atât de mult.
„Ultima informare pe sprijinul cuplat zootehnic spune că autorizările s-au făcut pentru toţi fermierii şi urmează să intre banii în conturi. Nici mie nu mi-au intrat banii în cont, dar, din ţară am aflat că au mai intrat bani, pe ici, pe colo. În unele zone au intrat 20% din sume, în altele 70%. Important e că au intrat. Noi nu vom ieşi în stradă pentru proteste, fiindcă problemele noastre sunt altele”, a explicat Ionică Nechifor, reprezentant al ROMOVIS, pentru AGRO TV.
El spune că supărările crescătorilor de animale au apărut şi datorită că oficialii au avansat în ultimele luni mai multe termene de plată, care nu au fost respectate şi că, dacă nu s-ar fi anunţat date exacte, oamenilor le-ar fi fost mai uşor:
„Aş fi vrut să nu mai avanseze nicio dată şi să ne lăsăm pe limita de 31 august, în care să se facă toate plăţile, în conformitate cu acordurile europene. Dacă se depăşeşte această dată vom fi penalizaţi şi atunci vor cădea capete”, spune Nechifor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole