Ionel Arion: Unii fermieri trebuie educati in legatura cu Camerele Agricole

Camerele Agricole reprezintă un subiect dezbătut de ani de zile în agricultura românească, însă fermierii par să nu se pună nicicum de acord. Deși mulți dintre aceștia sunt de acord în legătură cu utilitate acestora, există și voci care susțin că acestea ar face concurență asociațiilor profesionale.

Subiectul a fost dezbătut în emisiunea ”Agricultura la Raport”, alături de oameni care au un cuvânt greu de spus în agricultura românească. Ionel Arion, președintele federației Pro Agro, a clarificat poziția asociației pe care o reprezintă:

”Susținem legea, am participat la dezbateri… legea încă se discută. Inclusiv azi am participat la videoconferința online, unde a trebuit să susținem un punct de vedere propus de colegii din Pro Agro, LAPAR sau orice altă entitate care participă la dialogul civil.

S-a cerut acea amânare de 6 luni de zile pentru că, la rândul lor, entitățile care formează această alianță (Alianța pentru Agricultură și Cooperare – n.r.) au avut fermieri și au încă fermieri care nu sunt de acord cu aceste camere. Trebuie să fim sinceri, sunt și oameni care nu vor Camerele Agricole în România, pentru că nu au informația necesară, nu au experiența necesară sau refuză să studieze anumite lucruri. Am spus-o la dumneavoastră la emisiune – aceste Camere Agricole în România trebuie să reformeze toată viața agricolă și să o pună pe niște baze mai sănătoase decât sunt acum.

Avem experiența legii camerelor agricole din anii trecuți, când nu a putut fi implementată. De aceea, la momentul respectiv, o parte din fermierii din Alianță au susținut ca aceste lucruri să fie dezbătute și poate oamenii să fie, îmi cer scuze pentru expresie, educați în legătură cu aceste camere. Unii au impresia că în momentul apariției Camerelor Agricole, se va face concurență pentru mediul asociativ, mediul asociativ rămânând în momentul acela fără obiectul activității”, a precizat Ionel Arion, președinte Pro Agro, în exclusivitate pentru AGRO TV.

- Publicitate -

Legat de impresia unora că aceste Camere Agricole ar creea concurență asociațiilor profesionale, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, a precizat că a gândit un amendament menit să demonteze acest mit.

”Domnul Ionel Arion a fost de acord cu ceea ce am solicitat eu, legat de Camerele Agricole, ca asociațiile cu reprezentativitate națională să aibă reprezentanți în toate județele. Este foarte important acest lucru. (…) Am gândit această propunere pentru a demonta chestiunea cum că aceste Camere Agricole vor creea concurență asociațiilor profesionale. Din contră, ele sunt un liant al asociațiilor profesionale”, a subliniat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole