25 mai 2022 - 00:31

Ionel Arion-Pro Agro: Domnul Musca nu va fi afectat de plafonarea subventiilor

Prezent în platourile postului de televiziune Agro TV, ca invitat al emisiunii Meat.Milk, domnul Ionel Arion a facut mai multe referiri la Politica Agrara Comună 2021-2027, precum și la principiile care vor sta la baza poziției pe care o va adopta Federația Pro Agro, al cărei președinte este.

Argumentându-și opiniile, domnul Ionel Arion a afirmat că, în momentul de față, lumea fermierilor se polarizează: ”Dispare fermierul mediu, dispare clasa de mujloc din agricultura românească. Fermierii mari devin și mai puternici, cei medii își restrâng activitatea, iar cei mici, dacă se va continua cu actualele politici agrare, mai precis, cu lipsa acestora, vor fi nevoiți să își vândă pământurile”.

Întrebat care este opinia domniei sale în legătură cu arzătoarea problemă a plafonării subvențiilor, domnul Ionel Arion a declarat:

”Fermierii mari și foarte mari nu ar trebui să se teamă, nu vor fi afectați de plafonare, chiar dacă ar trebui să iasă din confortul exporturilor de cereale, să zicem, și să treacă la procesarea producției, pentru a avea un profit și mai mare.

Iar cei care lucrează în sistem integrat, nu vor avea nicio repercusiune dacă subvențiile în agricultură vor fi afectate. Priviți la domnul Dimitrie Muscă, priviți la afacerile dânsului. Păi, spre lauda sa, domnul Muscă a realizat un sistem integrat care funcționează perfect și care îl va pune la adăpost de orice pericol, în cazul în care se va decide plafonarea subvențiilor.

Dar noi trebuie să fim conștienți că, în viitor, ca și acum, de altfel, va trebui să sprijinim în prium rând pe fermierii mici și mijlocii. Să vedem, însă, ce se va decide, pentru că, iată, această divergență nu este doar la noi, ci și, de exemplu, în Germania, acolo unde, în fosta Germanie comunistăsunt ferme foarte mari, iar cei de acolo sunt împotriva plafonării, și cei din Germania occidentală, unde sunt feme mici și medii și unde fermierii sun pentru plafonare”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.