Ion Păunel vine de la MADR cu tolba plină pentru fermieri: INTRĂ BANII!

Odată încheiată campania electorală, la Ministerul Agriculturii lumea se apucă serios de treabă, iar fermierii vor resimți acest lucru chiar de săptămâna viitoare, anunță, pe surse, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, Ion Păunel.

„Vești bune de la MADR!

  1. Sprijinul Cuplat Vegetal pentru legumele cultivate în câmp și spații protejate aferent anului 2023 va intra în plată de săptămâna viitoare, cuantumul aproximativ/ha este de 1.600 de euro pentru legumele cultivate în câmp și de 2.100 de euro pentru cele cultivate în spații protejate (este posibil ca suma să mai crească dacă se vor face economii de la alte scheme de plată).              
  2. Beneficiarii eligibili ai Programului Tomata Ciclul 1 și ai Programului Usturoiul-2024 vor primii întreaga sumă, adică 3.000 de euro pentru 0,1 ha tomate, respectiv 3.000 de euro pentru 1 ha usturoi.
  3. În perioada imediată va apărea și Proiectul de HG pentru Legumele cultivate în Spații Protejate Ciclul 2 (cuantum aproximativ între 1.000 și 2.000 de euro/beneficiar).
  4. Fondurile Europene alocate SM-6.1 – Instalarea Tinerilor Fermieri se vor suplimenta din nou, iar fermierii care au fost eligibili și nefinanțați vor semna Contractul de Finanțare și cu 50 puncte!”, scrie Ion Păunel pe pagina sa de Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole