22 aprilie 2021 - 01:48

Ion Paunel, dupa intalnirea cu Emil Dumitru: ”Asa da! Felicitari MADR!”

Așa cum ați putut afla deja urmărind platforma media AGRO TV, secretarul de stat Emil Dumitru a efectuat o vizită fulger în localitatea Satu Nou, județul Olt, acolo unde zeci de hectare de culturi și solarii au fost distruse de intemperiile de la sfârșitul săptămânii trecute. Oficialul MADR a stat de vorbă cu fermierii afectați, constatând cât de mari sunt pagubele din solarii. Acesta a precizat că va încerca să găsească o formulă de ajutor pentru legumicultorii afectați, discutând în același timp și alte probleme pe care le au fermierii din zonă.

Profitând de ocazie, Emil Dumitru a reiterat poziția sa cu privire la nevoia asocierii fermierilor: ”Marea problemă aici nu este producția, nu trebuie să vin eu să-i spun domnișoarei (proprietara serei – n.r.) cum trebuie să producă aici, pentru că dânsa știe cel mai bine. Problema e desfacerea. Trebuie și noi să facem mai mult. Suntem 15 oameni aici. Trebuie să vedem un statut de cooperativă, să funcționeze cooperativa pe principii corecte: uite, ăștia sunt banii pe care i-am strâns în capitalul de lucru, mergem la o bancă să asigurăm o linie de finanțare pe ce ne trebuie… Nu sunt lucruri grozave, neștiute de nimeni, dar cred că de aici putem să plecăm. La anul probabil vom fi în aceeași situație. Voi sunteți localnici, vă cunoașteți, ca în orice sat. Haideți să încercăm să construim o astfel de formă asociativă, pe principii corecte. Că nu ia nimeni banii unuia sau ai altuia. Dacă în loc de 4 lei se vinde cu 6 lei, iar cu cei 2 lei rezultați se capitalizează cooperativa și cumpărăm inputuri mai ieftine, putem să începem să gândim o altfel de abordare. Asta este o chestiune care în vest s-a întâmplat de foarte mult timp”, le-a transmis Emil Dumitru fermierilor.

După discuțiile cu secretarul de stat, președintele SPA Olt, Ion Păunel, un critic dur al actualei guvernări, a venit cu un mesaj pozitiv, spunând câ întâlnirea cu oficialul MADR a fost una ”mai mult decât constructivă”.

”O întâlnire mai mult decât constructivă! Așa da, domnule ministru secretar de stat! Realitatea din teren a fost un prilej pentru autorități și fermieri de a găsi un punct comun și de a găsi soluții. De această dată, felicitări MADR, felicitări domnule Ministru Secretar de Stat Emil Dumitru! Uniți Salvăm țăranul Român!”, a fost mesajul transmis de agricultorul din Olt pe facebook, în urma întâlnirii cu Emil Dumitru.