Ion Cioroianu (AFR): Între cele 3,6 milioane de ferme din România, intră și unele care nu se pot numi ferme

 
cioroianuFermierul Ion Cioroianu a afirmat la AGRO TV că fermele de familie  din România nu au aceleași rezultate ca cele din statele avansate deoarece sunt mai mici și au randamente mai mici.
El a precizat că din cele 3,6 milioane de ferme recunoscute oficial, multe nici nu ar trebui să se numească ferme,  ci gospodării și ar trebui tratate diferit, pentru ca cei care vor cu adevărat să se ocupe de agricultură să poată câștiga mai bine.
„În Uniunea Europeană sunt peste 10 milioane de ferme de familie, în România sunt 3,6 milioane de ferme, iar media de teren/fermă este de 3 hectare, în timp ce în Polonia, în medie, o fermă are 10 hectare. La noi, familia lucrează din tradiție, de aia merg mai bine fermele din anumite regiuni”, spune Cioroianu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Nu ai dreptate Nelu ! Cit sa mai fie ajutati cei mari ? Pina acum tot ei au fost ajutati si de ADS si de Sapard ,si utilaje prin DAJ cu 50% de la MADR .Au acumulat capital destul pentru a se dezvolta in continuare ,fata de cei mici care sint mult mai multi ,iar daca ar avea un ajutor substantial mai mare ar ajunge si ei mai puternici ,mai ales ca brandurile ei le scot in lume,cunoscindu-ne si pe noi Europa si de bine .

  2. Mai rar ‘specialist’ ca dl. Cioroianu! Cand a fost in minister a facut agricultura praf.
    Vezi aici:
    adevarul.ro/news/societate/directorul-cioroianu–spatele-tepe-16-miliarde-lei-1_50abdf937c42d5a66381a75e/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole