Iohannis: România, cel mai mare hub european de cereale!

În contextul războiului împotriva Ucrainei, România s-a transformat în cel mai mare hub european de cereale, datorită poziţiei strategice a Portului Constanţa şi a porturilor de pe Dunăre, a afirmat președintele Klaus Iohannis, joi, la Forumul de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări.

„Constanţa este un reper şi pentru un proiect emblematic de infrastructură al Iniţiativei – calea ferată numită Rail2Sea, care va lega Constanţa de Gdansk. Via Carpathia este un alt proiect strategic regional de infrastructură care trebuie să continue a fi susţinut – o nouă legătură de autostradă între nordul şi sudul Europei, care leagă portul lituanian Klaipeda, de la Marea Baltică, de portul grecesc Salonic, integrând astfel sistemele de transport ale statelor Iniţiativei”, a mai spus Iohannis.

Rămâne de văzut în ce măsură faptul că România a devenit „cel mai mare hub European de cereale” este și în avantajul fermierilor români, care, până acum, au înregistrat pierderi uriașe cauzate de importurile de cereale din Ucraina.

Sursa foto: Administrația Prezidențială/www.presidency.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole