29 mai 2022 - 01:08

Președintele Klaus Iohannis: ”Piețele și târgurile trebuie ÎNCHISE!”

Lovitură pentru producătorii agricoli! Pe fondul creșeterii numărului de infectări cu noul coronavirus, Guvernul impune din nou restricții la nivel național. De data aceasta, au de suferit și micii fermieri care își comercializează produsele în târguri și piețe. În deschiderea Ședinței de Guvern, Președintele României, Klaus Iohannis, a spus ferm că piețele și târgurile trebuie închise. Măsurile ar putea intra în vigoare de luni, 9 noiembrie. Iată discursul Președintelui:

”Domnule premier, onorați membri ai Guvernului, mă bucur să vă revăd pe toți. Trebuie să recunosc că această bucurie e umbrită de evoluția pandemiei de la noi. Cred că suntem pe bună dreptate cu toții îngrijorați. Am avut azi aproape 10 mii de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, mulți, prea mulți care au decedat. Trebuie să fim foarte realiști!

Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile luate până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare noi măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online.

Angajații și din public, și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile publice și private trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă sunt în interior, sau în exterior, portul măștii trebuie generalizat. 

Angajatorii trebuie să decaleze programul de funcționare ca și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând distanțarea suficientă între persoane.

Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei, dar vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale. Ne dorim să continue activitățile economice, nu dorim să închidem economia românească, ci să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare.

Vrem ca românii să-și continue viața cât de mult se poate, apropiat de o viață normală. Suntem în condiții de pandemie”, a precizat Klaus Iohannis.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.