Iohannis îl contrazice pe Chesnoiu: „E nevoie de încă destul de multe măsuri pentru a avea siguranţa că în România nu va fi o criză alimentară”!

Deși ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a dat de nenumărate ori asigurări că România nu se va confrunta cu o criză alimentară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este încă nevoie de multe măsuri pentru a fi siguri de acest lucru, informează AGERPRES.

Președintele Iohannis a mai spus că „în perioada următoare” Guvernul va veni cu astfel de măsuri pentru sprijinirea producţiei şi asigurarea unor rezerve, astfel încât să se evite o posibilă criză alimentară.

„Măsurile luate până acum sunt primele măsuri, ele sunt în regulă, dar sunt încă insuficiente. E nevoie de încă destul de multe măsuri pentru a avea siguranţa că în România nu vom avea o criză alimentară, în special că nu vom avea creşteri peste măsură la preţurile pentru alimente. Am discutat cu premierul aceste chestiuni, există o preocupare serioasă pentru aceste chestiuni şi în perioada următoare vor veni noi măsuri care vor sprijini producţia şi, pe de altă parte, vor crea anumite rezerve care pot fi folosite atunci când situaţia se complică”, a afirmat şeful statului într-o conferință de presă susținută marți în timpul unei vizite efectuate în județul Buzău.

Iohannis confirmat, de asemenea, că au existat discuții în ceea ce priveşte posibilitatea scoaterii de grâu din rezerva de stat.

„Da, am discutat. Depozite avem, doar că înăuntru este încă puţin”, a spus Iohannis.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole