Klaus Iohannis a promulgat legea privind făina de insecte!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea inițiată de Marcel Ciolacu și adoptată în luna noiembrie de Camera Deputaților prin care făina de insecte este interzisă în produsele tradiționale din România. 

Camera Deputaților a adoptat în luna noiembrie legea inițiată de Marcel Ciolacu, Alfred Simonis și Diana Tușa în care se interzice prepararea produselor tradiționale cu făină de insecte, precum și comercializarea acestora în România.

„Se interzice operatorilor economici utilizarea, pe teritoriul României, a unor alimente noi autorizate în prepararea/producerea produselor alimentare prevăzute în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Registrul Naţional al Reţetelor Consacrate”, se arată în legea promulgată astăzi de Klaus Iohannis.

Nerespectarea legii va fi sancţionată cu amendă de la 10.000 lei la 100.000 lei. „Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor”, se precizează în actul normativ.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole