Investițiile de precizie pot ajuta fermele mai mici să facă economii

Noi dezvoltări pot aduce beneficiile agriculturii AFS de precizie la îndemâna fermelor mai mici / Beneficiile de care se bucură întreprinderile mai mari pot fi extrapolate / Economii semnificative în semințe, îngrășăminte, combustibil și timp – posibile atât pe terenurile arabile, cât și pe pajiști /

Odata cu disponibilitatea crescândă a unei tehnologii agricole de precizie la prețuri modeste, inclusiv sisteme de direcție automată / ghidare, gestionarea capului tractoarelor / implementarea managementului capului și rotirea automată a capului, fermele mici și mijlocii din întreaga Europă ar putea vedea profituri relative ale investițiilor în echipamente agricole de precizie la fel de semnificative ca cele realizate de întreprinderile agricole mai mari.

Aceasta este sugestia lui Alessio Quatraro, manager de produs pentru servicii conectate în cadrul firmei Case IH, din grupul CNH Industrial. Intrucât costurile de intrare, cum ar fi combustibilul, îngrășămintele și produsele de protecție a culturilor continuă să crească, iar risipa are impact asupra costurilor și asupra mediului, atât fermele de cultură, cât și cele de pășuni – indiferent de dimensiunea lor – pot recupera rapid costul includerii în comanda inițială sau adăugării unei tehnologii de precizie, atunci când se comandă sau se modernizează unui tractor, susține el.

„Reducerea suprapunerii între straturi atunci cand este utilizată direcția ghidată oferă economii potențial semnificative în combustibil și inputuri, cum ar fi cu semințele și îngrășămintele”, subliniază domnul Quatraro.

„Dar mai sunt și alte beneficii. De exemplu, sistemele automatizate de direcție controlate de GPS îmbunătățesc precizia și siguranța pe timp de noapte sau când vizibilitatea e redusă. Pentru lucrările pe pajiști, cum ar fi împrăștierea îngrășămintelor, unde trecerile anterioare sunt greu de detectat și de măsurat, ele simplifică, de asemenea, precizia aplicării.

„Cu cât este mai precis semnalul GPS utilizat, cu atât sunt mai mari beneficiile potențiale care pot fi obținute. În timp ce un semnal GPS de bază cu repetabilitate de 10-15 cm va permite sistemelor de direcție automată să facă treceri paralele suficient de precise pentru sarcini precum împrăștierea gunoiului de grajd, un semnal de corecție RTK și repetabilitatea de 2,5 cm pe care le oferă, dau posibilitatea de a adopta modul de trafic controlat, cu aceleași căi de câmp ale tractorului utilizate în fiecare an, minimizând compactarea solului și maximizând potențialul de creștere a culturilor. Autodirecția ghidată de RTK este deosebit de utilă pentru stabilirea și gestionarea culturilor în rânduri, cum ar fi porumbul și rădăcinoasele, unde plasarea precisă a semințelor este importantă pentru creșterea uniformă și ușurința recoltării, și sunt critice pentru plivirea de precizie între rânduri.

„Utilizarea RTK ajută, de asemenea, repetabilitatea în metodele de stabilire a culturilor, cum ar fi prelucrarea benzilor, protejarea structurii și reducerea consumului de combustibil.

„Precizia pas-cu-pas a direcției automate cu GPS reduce consumul de combustibil și îmbunătățește eficiența muncii, iar reducerea oboselii operatorului și creșterea concentrării acestuia înseamnă nu numai o funcționare mai productivă, ci și mai sigură, deosebit de importantă pentru cei care lucrează singuri.

„În timp ce adoptarea în ultimii ani a tehnologiei agricole de precizie a fost răspândită pe scară largă în fermele cu terenuri arabile cu suprafețe mari, există încă posibilități uriașe pentru fermele mai mici și orientate pe pajiști să beneficieze de finalizarea mai rapidă a sarcinilor, eficiență mai mare și costuri reduse de exploatare și cu inputurile, plus o mai mare siguranță.”

Libertatea de a specifica
Domnul Quatraro citează exemplul unui proprietar-operator al unui tractor de dimensiuni medii, cum ar fi Case IH Maxxum sau Puma, obișnuit la fermele mijlocii arabile, mixte sau zootehnice din întreaga Europă. De obicei, este mai puțin probabil să fi fost comandat din capul locului cu direcție automată, desi aceste tractoare – și instrumentele cu care lucrează – ar putea fi semnificativ mai productive pentru proprietarii lor dacă sunt comandate cu astfel de sisteme, sugerează el.

„Prin specificarea „AccuGuide-ready” atunci când comandați un astfel de tractor, acesta va veni cu componentele electrice și hidraulice necesare.

„Apoi este posibil să fie specificate componentele AccuGuide, minimizând timpul de instalare – terminalul AFS, controlerul de navigație și receptorul AFS 372 – care urmează să fie instalate pe tractor la livrare, sau puteți să le adăugați la o dată ulterioară.

„Alternativ, opțiunea AccuGuide-complete înseamnă că un nou tractor Case IH vine complet echipat cu sistemul AccuGuide din fabrică, permițând utilizatorului să profite din plin de auto-ghidare chiar din ziua livrării, utilizând terminalul AFS 700 montat pe cotieră.”

Operare mai ușoară la limitele tarlalei
Dezvoltările recente Case IH au combinat funcțiile gestionării independente a capului HMC II și a sistemelor automate de virare a capului AccuTurn pentru a crea managementul virajului capului AccuTurn Pro, automatizarea completă a operațiunilor la limitele tarlalei și îmbunătățirea confortului și eficienței.

„Cu HMC II, odată ce tractoristul a efectuat procesul simplu de programare a unei secvențe de operațiuni – cum ar fi decuplarea tracțiunii integrale, ridicarea instrumentului și oprirea PTO – la o simplă apăsare de buton toate operațiile programate apar imediat automat în ordine, cu posibitatea de a intra în marche-arrière și la reintrarea în tarla. Acum este posibil să faceți upgrade la AccuTurn Pro, care combină această funcție cu rotirea automată a capului.”

Beneficiile repetabilității
Tractoarele echipate cu Case IH AccuGuide pot primi o serie de corecții de ghidare, de la semnalul EGNOS gratuit cu repetabilitatea sa de trecere la trecere de 20-25 cm, prin Range Point RTX (precizie de 15 cm) până la RTK + (2,5 cm).

Repetabilitatea oferită de niveluri sporite de precizie înseamnă, de asemenea, că, de exemplu, aceleași urme ale roților pot fi folosite atunci când se împrăștie îngrășăminte sau gunoi de grajd lichid pe pajiști, minimizând traficul pe teren. Alte posibilități includ utilizarea acelorași linii A-B atunci când inter-rândul de plivit a fost setat inițial.

„În cele din urmă, există o gamă de tehnologii de ghidare care pot aduce beneficii fermelor mici și mijlocii, în special a celor cu tractoare conduse de proprietari care sunt și tractoriști”, crede Quatraro.

„Acestea sunt sisteme care pot aduce beneficii semnificative pentru cei care investesc în ele. Deși există mai multe opțiuni, dealerii Case IH pot oferi ajutor complet cu privire la cea mai bună modalitate de a calcula rentabilitățile posibile dintr-o investiție potențială în sisteme de ghidare.”

St. Valentin, 13.11.2020

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole