28 octombrie 2021 - 20:14

Investiții masive în zona silvică începând de anul acesta! Anunțul lui Tanczos Barna

Investiții masive în zona silvică anunțate de noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor! Întrebat de Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Agricultura la Raport” despre ce investiții urmează în acest sector, Tanczos Barna a subliniat că în perioada următoare se vor contura mai multe propuneri pentru Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

”Zona silvică este strict la Ministerul Mediului, cu MADR colaborăm pe reziliență, pentru că Ministerul Agriculturii are o propunere cu privire la sistemul de desecări și irigații. Acel sistem este conectat la rețeaua națională de ape fluviale și trebuie să colaborăm cu Ministerul Agriculturii pentru a lucra împreună la Planul Național de Reziliență și Redresare”, a precizat ministrul Mediului.

Potrivit lui, în varianta trimisă către Comisia Europeană de fostul Guvern, exista o lipsă de proiecte consistente și viziune în ceea ce privește dezvoltarea zonei silvice, însă acest lucru va fi corectat în perioada următoare

”Pe zona silvică o să facem propuneri săptămâna aceasta pentru proiecte pentru linii de finanțare. Cred că trebuie să apară cu mult mai multă consistență propunerile Ministerului Mediului în PNRR. Am văzut că varianta trimisă la Comisia Europeană a dus lipsă de proiecte consistente și de viziune. Se va corecta, pentru că se ia practic de la zero tot ce înseamnă pregătirea PNRR. O să avem dezbateri intense între ministere. Este un proces amplu care începe zilele acestea și cu siguranță vom avea fonduri semnificative și sume mari pentru tot ce înseamnă zona silvică”, a mai explicat Tanczos Barna pentru AGRO TV.