19 octombrie 2021 - 19:18

Investiție de 450 de miliarde de dolari în agricultură

Guvernul chinez are planuri cât se poate de serioase pentru următorii patru ani.

tea-1309010_1920

Agricultural Development Bank of China, una dintre cele mai mari bănci chineze, a anunțat că este de acord ca până în 2020 să acorde credite în valoare de 450 de miliarde de dolari pentru a contribui la dezvoltarea sectorului agricol. În acest sens a fost semnat un acord destinat protejării securității alimentare naționale, astfel încât agricultorii chinezi să poată face afaceri peste hotare. Guvernul chinez și Agricultural Development Bank of China își doresc să contribuie împreună la dezvoltarea industriei de semințe, să eficentieze industria agricolă și să îmbunătățească veniturile celor din mediul rural.

Potrivit Agerpres.ro, la începutul acestui an, Agricultural Development Bank of China a anunțat că intentionează să acorde credite în valoare de 3.000 de miliarde de dolari pentru a reduce sărăcia via investiții în agricultură. Agenția de presă Xinhua nu a precizat dacă angajamentul anunțat duminică este separat de planul anunțat în luna mai.

China este un jucător cât se poate de serios pe piața agricolă internațională. Ca drept dovadă stă faptul că compania chineză de stat ChemChina și-a imbunătătit oferta pentru preluarea furnizorului elvețian de pesticide și semințe Syngenta la 43 de miliarde de dolari. Preluarea Syngenta de către o companie chineză a dat naștere la ingrijorări în SUA, dar ulterior autoritătile americane au aprobat această tranzacție.