18 ianuarie 2022 - 06:59

Investitia in garduri electrice – o solutie impotriva pestei porcine

In ultima perioada ne confruntam cu pericolul pestei porcine. Masuri se iau deja in ceea ce priveste porcii infestati cu pesta porcina, insa trebuie luate masuri serioase si impotriva mistretilor bolnavi. La Super Farm Land gasesti diverse solutii: fie ca vrei sa imprejmuiesti suprafata cu cel mai puternic sistem de gard, ce va tine mistretii la distanta; fie ca vrei sa pui o solutie concentrata care sa ii indeparteze, sau apelezi la un asomator. Gardul electric este negreșit trecut pe lista de investiții.

Un gard electric este utilizat de catre fermieri pentru a indeparta animalele. Rolul său este de a proteja animalele de factorii externi, de animale sălbatice, securizand teritoriul. Are un dublu rol care ofera și alte avantaje de care orice gospodar trebuie să fie conștient.

Daca montam un gard clasic din lemn este mai dificil, si nu la fel de eficient. Necesita multe materiale, întreținere, toate destul de costisitoare. Așadar, facand o trecere de la stilul clasic al gardurilor, cele mai moderne propuneri se refera la gardul electric format dintr-un aparat de gard- generator de impulsuri, fir, banda, sarma sau plasa, izolatori, pamantare, maner de poarta, si alte accesorii. Un sistem de gard se va achiziționa în funcție de scopul său, raportat la tipul de animale din fermă.

Diferența între tipurile de gard electric consta in elementul cheie: un generator de impulsuri

Nu trebuie sa fie conectat mai mult de un generator de impulsuri la aceeași porțiune de gard. Acest aparat de gard generează un impuls ce nu afectează animalul, ci mai degrabă descurajează, îi creează limitele și acesta în cele din urmă dobândește ideea de perimetru. Animalele domestice sunt în siguranță, cele sabatice sunt ținute la distanță.

Alte avantaje:

  • Nu ocupă spațiu foarte mult, și protejează mediul, se instaleaza usor. Astfel, devine ideal chiar și în zone unde sunt mulți copaci sau canale de apă, ce de obicei încurcă la realizarea unor garduri.
  • Rezistenta indelungata. Astfel de garduri nu pot deservi drept zonă de sprijin pentru animale, deci pot rezista cu succes pe o perioada lunga de timp
  • Imprejmuiesc și pot înlocui alte investiții la capitolul siguranță animală, spre exemplu în sisteme de supraveghere sau pază.
  • Un astfel de gard este flexibil la amplasare, distanța între fire, forma gardului putându-se modifica pentru a imprejmui suprafețe diverse.
  • Se pot folosi pentru animale mici sau mari, de la oi, la vaci, capre, porci, cai, impotriva animalelor salbatice, si chiar pentru iepuri si pasari.

Sunt necesari izolatori gard electric

Super Farm Land, supranumit și magazinul fermierului, include la capitolul gard electric toată seria de accesorii, izolatori, atât cele pentru fir, cât și cele pentru sârmă, dar și banda pentru gard electric.

Specialistii in zootehnie de la Superfarmland.com te ajuta sa construiesti sistemul de gard de care ai nevoie, in functie de animalele tale si de suprafata pe care o imprejmuiesti.

Cea mai buna alegere in aceasta perioada

Gardul ales ține cont de animalele pe care le protejează în perimetru. În funcție de acestea se alege și înălțimea gardului și intensitatea impulsurilor, pentru că animalele cu blană au pielea mai protejată și resimt mai puțin un impuls, față de cele fără blană.

Gardul electric pentru oi – aceste animale sunt printre cele mai greu de controlat. Tensiunea trebuie să fie de peste 4000 de volți. Blana lor izolează foarte bine și astfel oaia trebuie să resimtă impulsul. Trebuie să vă așteptați că oile vor avea cele mai multe tentative de a se atinge de gard și intră destul de greu în ritmul de alertă. Așadar în cazul lor durata de viață a unui astfel de gard este mai scăzută. Totuși rămâne o alegere bună și eficientă.

Gard electric pentru cai – calul se învață cel mai repede, ține minte experiența și nu se mai apropie curând de gard. Este recomandat ca primul fir să fie la 30 de cm față de sol. Poate fi un gard din 3 sau 5 fire, dar nu toate trebuie să fie electrice. Tensiunea necesară este de 2000 volți.

Gardul electric în cazul vacilor – suficient poate fi un gard de 1, 2 fire. Dacă intenția este și de a proteja animalele domestice de cele nepoftite, sălbatice, gardul ar trebui să aibă o înălțime de 1,25 m, cu 5 sau chiar 6 rânduri de fire. În ceea ce privește tensiunea gardului, este suficientă cea de maxim 3000 de volți.

Înainte de achiziție consulta specialiștii în materie de astfel de produse.