Invazie de omizi în județul Vaslui

Direcția silvică din județ anunță că 34 de hectare de pădure din Aria Protejată Badeana au fost distruse de un atac al omizilor.
omizi
Credeați că singurul dușman al pădurilor este drujba? Nici vorba. Acum iese la iveală un nou atacator. Peste 30 de hectare de pădure de stejar dintr-o arie protejată din județul Vaslui au fost afectate de o invazie a omizilor, făra că autoritătile să poată interveni din cauză că zona este protejată.
”Din păcate, nu s-au putut lua măsuri de combatere, având în vedere caracterul de protecție integrală a ariei protejate de la Bădeana. Tot ceea ce am putut face a fost să monitorizăm evoluția gradației populației de omizi”, a declarat, joi, pentru News.ro directorul Direcției Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.
Și nu e singura problemă reclamată de silvicultorii vasluieni. Lângă comuna Crasna, 756 de hectare de grasin au fost afectate de un alt dăunător-trombarul stereonichus fraxini. Reprezentanții Direcției Silvice Vaslui nu au stropit cu insecticide pentru că acest dăunător dezvoltă mai multe generații pe parcursul unui an, astfel încât combaterea chimică este ineficientă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole