Întrevedere președintele Iohannis – prințul Charles; cei doi au convenit asupra nevoii de a conseva biodiversitatea

charlesPreședintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Cotroceni, pe prințul Charles, discuția axându-se pe potențialul turistic rural extraordinar pe care România îl are și pe continuarea proceselor de conservare a patrimoniului natural și a arhitecturii tradiționale, informează Administrația Prezidențială.
Potrivit unui comunicat, Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, a apreciat ospitalitatea și deschiderea cu care este primit cu fiecare ocazie când se află în vizită în România.
În debutul discuțiilor, cei doi oficiali au ținut să precizeze că o astfel de întâlnire arată calitatea extraordinară a relațiilor bilaterale și contribuie, totodată, la buna dezvoltare și continuitate a acestora.
Conform sursei citate, președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prințului de Wales pentru vizită, dar și pentru contribuția semnificativă în procesul de conservare și păstrare a tradițiilor comunităților rurale transilvănene.
Principala temă de discuție a fost misiunea și rolul Fundației „The Prince of Wales” în România care vizează conservarea patrimoniului, Roșia Montană, agricultura și dezvoltarea durabilă în țara noastră.
Președintele Iohannis a reiterat dorința și disponibilitatea de a susține inițiativele menite să păstreze și să îmbunătățească moștenirea naturală și culturală a României. În cadrul întrevederii, Klaus Iohannis a accentuat importanța păstrării și promovării tradițiilor românești, nevoia de a dezvolta și aplica politici de dezvoltare durabilă, cu accent deosebit pe dezvoltarea regiunilor rurale, precizează sursa citată.
Atât Prințul de Wales, cât și președintele Klaus Iohannis au convenit asupra nevoii de a conserva biodiversitatea, de a proteja mediul prin găsirea de soluții și metode alternative de depozitare și reutilizare a deșeurilor, cointeresarea mediului de afaceri pentru protejarea și dezvoltarea mediului, precum și încurajarea agriculturii ecologice, se mai arată în comunicat.
În acest context, șeful statului a evidențiat reușita conservării Parcului Natural Văcărești, singurul parc natural urban protejat din Europa, prilej cu care l-a invitat pe Prințul de Wales să îl viziteze.
La finalul întrevederii, cei doi și-au exprimat acordul pentru susținerea reciprocă a inițiativelor menite să pună în aplicare programe care asigură un transfer de expertiză și bune practici pentru responsabilizare și conștientizare socială, în ceea ce privește potențialul și resursele unice pe care România le are, menționează Administrația Prezidențială. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole