INTOXICATIILE CU CIUPERCI DEVIN INGRIJORATOARE

Alarma trasă de medici indică şi faptul că cinci oameni intoxicaţi au avut forme grave şi au fost internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Oradea.

La o zi de când inspectorii medicali de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor au transmis populaţiei atenţionări privind pericolul intoxicării prin consum de ciuperci culese direct din pădure sau cumpărate din pieţe ori de la colţ de stradă, Spitalul Judeţean Oradea anunţă că din iunie şi până acum 19 persoane, printre care şi un copil de 9 ani, au ajuns în această unitate medicală pentru că s-au intoxicat cu ciuperci otrăvite.

În luna iunie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea au ajuns şapte oameni intoxicaţi cu ciuperci, dintre care cinci au fost internaţi. Numărul persoanelor intoxicate cu ciuperci a explodat acum, în luna iulie, 12 persoane ajungând la UPU din 1 iulie şi până azi. Din totalul celor 12, opt au fost internaţi.

Unul dintre intoxicaţi este un copil de 9 ani, care a fost transportat la Cluj Napoca.

Majoritatea pacienţilor provin din Beiuş, Marghita, Oradea și au vârste cuprinsă între 30-75 de ani, iar unii dintre ei provin din aceeaşi familie.

Sursa: Bihor Online
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult