Directiva care interzice obiectele din plastic de unică folosinţă, a intrat în vigoare

Statele europene au început să-și ia la revedere de la obiectele din plastic de unică folosință.

Începând cu 3 iulie, în Uniunea Europeană se aplică Directiva privind limitarea impactului produselor din plastic asupra mediului, care prevede ca obiectele precum farfuriile şi tacâmurile de unică folosinţă, paie sau beţişoare de urechi confecţionate din plastic să nu mai poată fi puse la vânzare în statele membre.

Adoptată în anul 2019, directiva trebuia transpusă în legislaţia fiecărei ţări din UE. Există și țări care au ignorat totuși directiva, România fiind unul dintre exemplele negative.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a promis însă că actul normativ va fi publicat cât mai curând, astfel ca la festivalurile din această vară să nu se folosească aceste obiecte de unică folosinţă. Directiva mai prevede că unele produse din plastic, cum ar fi echipamente de pescuit, absorbante, tampoane, şerveţele umede, produse din tutun cu filtru şi pahare pentru băuturi, se pot comercializa, însă sunt subiectul unor măsuri ţintite privind reducerea utilizării lor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole