20 mai 2022 - 07:05

Întârzieri la plățile AFIR pentru tinerii fermieri care au accesat fonduri europene

O parte dintre tinerii fermieri care au semnat contractele de finanțare pe submăsura 6.1 nu au primit încă banii de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Afirmația a fost făcută de consultantul Ion Păunel în emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea la AGRO TV

”Spre surprinderea mea, în localitatea Matca, patru tineri fermieri cu care am stat eu de vorbă, nu au primit banii nici la această dată. Raportul de selecție a fost pus pe site-ul AFIR, anunțându-se o sumă de bani care a intrat în conturile fermierilor. Nu am făcut atunci o evaluare la toate proiectele care au fost declarate eligibile și au semnat contractele de finanțare, dar cel puțin în localitatea Matca avem patru tineri fermieri care au semnat contractul de finanțare, dar banii nu au intrat în cont deocamdată”, a precizat Ion Păunel.

Potrivit consultantului, informațiile venite pe surse din interiorul AFIR indică faptul că rapoartele de selecție pentru restul proiectelor depuse pe submăsurile 6.1 și 6.3 vor fi publicate în jurul datei de 15 aprilie.

”Din păcate, până când întreg procesul de verificare a cererilor de finanțare pe submăsura 6.1 nu se termină, nu vom avea un raport de selecție. Din sursele noastre, se dorește ca până pe 15 aprilie să vedem un raport de selecție preliminar pe submăsurile 6.1 și 6.3”, a mai spus Ion Păunel.

Amintim faptul că, la începutul lunii martie, AFIR anunța demararea efectuării plăților în conturile a 499 de beneficiari ai submăsurilor 6.1 și 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Suma anunțată pentru plăți a fost de 12 milioane de euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.