25 ianuarie 2022 - 10:50

Întârzie depunerea cererilor pentru noile măsuri pe fonduri europene?

Fermierii români așteaptă cu nerăbdare să înceapă depunerea cererilor pentru noile măsuri pe fonduri europene, însă această dată se lasă așteptată în continuare. Deși până acum nu a fost comunicată nicio dată oficială, autoritățile sperau ca depunerea cererilor să înceapă din 15 iulie.

Se pare, însă, că acest termen ar putea fi decalat cu câteva zile, iar depunerea cererilor pentru noile măsuri ar putea începe abia spre sfârșitul acestei luni, având în vedere că până pe 8 iulie, reprezentanții AFIR încă primesc sugestii legate de noile ghiduri ale solicitantului.

”La acest moment nu avem informații concrete despre când vor începe sesiunile de depunere proiecte. Se vehiculează 15 iulie, noi totuși credem că spre sfârșitul lunii iulie o să înceapă depunerea primelor proiecte din această perioadă de tranziție 2021-2022. Deocamdată, reprezentanții comitetului de monitorizare, până pe 8 iulie, transmit opinii și puncte de vedere legate de ghidurile solicitantului și criteriile de selecție pentru măsurile care vor fi lansate primele”, a precizat consultantul Florin Istrate în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Potrivit informațiilor pe care le avem la această dată, se pare că măsurile vor fi lansate în mai multe etape, astfel că sesiunile de depunere a cererilor vor continua să se deschidă până la mijlocul lunii septembrie pentru diverse submăsuri.