28 octombrie 2021 - 13:49

Întâlnire importantă la MADR pentru crescătorii de ovine

Întâlnire importantă pentru crescătorii de ovine la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)! Ministrul Adrian Oros l-a primit joi, 11 martie, la sediul MADR pe Excelența Sa, Dr. Ahmed Abdulla Saeed Bin Saeed ALMATROOSHI, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU), țară în care România exportă multe animale vii, în special ovine. 

În dialogul purtat cu ambasadorul, ministrul Adrian Oros a precizat că dorește continuarea bunelor relații dintre cele două țări, subliniind că MADR susține și facilitează contactul direct dintre asociațiile din domeniul agricol din România și parteneri din EAU cu scopul de a identifica modalități de cooperare destinate dezvoltării sectorului agricol.

În ceea ce privește interesul Emiratelor Arabe Unite pentru animalele vii provenite din România, ministrul Adrian Oros a explicat că țara noastră își dorește continuarea exporturilor de animale vii, cu respectarea tuturor normelor de bunăstare animală. De asemenea, România este interesată de posibilitatea exportului de carcasă ovină/bovină. La rândul său, ambasadorul a precizat că există cerere în EAU pentru carne din România, aceasta fiind renumită pentru calitatea sa foarte bună.

La finalul întâlnirii de la MADR, ministrul Adrian Oros și Ambasadorul EAU au concluzionat că participarea companiilor din România la expoziții în domeniul agriculturii și industriei alimentare reprezintă o oportunitate pentru a cunoaște și a se adapta la cerințele pieței din Emiratele Arabe Unite, dar și pentru statele din regiunea Golfului.