Instabilitate atmosferică accentuată până vineri, la ora 10:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo cod galben pentru 15 județe și Municipiul București.
orage
Zilele toride păr să ne părăsească. De câteva zile, diminețile sunt mai răcoroase decât în restul verii. Veștile bune continuă. Vom avea parte de precipitații însemnate, fapt ce se va consumă pe arii extinse.
ANM a emis o atenționare meteo cod galben, valabilă de joi,de la oră 22:00, și până vineri, la oră 10:00. “In intervalul menționat, instabilitatea atmosferica va fi accentuată în cea mai mare parte a Munteniei, sudul și centrul Moldovei, precum și în zonă Carptilor de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vor fi averse, frecvențe descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor luă și aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apa vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, anunța specialiștii în meteorologie.
Potriit Administrației Naționale de Meteorologie, Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și pe parcursul zilei de joi, 11 august, în vestul, centrul și nordul țării, unde vremea se va răci, în timp ce în sud-est va fi caniculă. Vineri, 12 august, vremea va fi instabilă mai ales în Transilvania, Oltenia și zonă Carpaților Meridionali, iar în sud-estul țării temperatură aerului va scădea accentuat.
Județele vizate de atenționarea meteo sunt Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Buzău, Prahova, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Covasna și Municipiul București. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole