15 mai 2021 - 16:45

Inspectorii ITM au luat piețele la rând. Amenzi uriașe, controale la sange

S-au intensificat controalele în toate piețele agroalimentare din județul Iași.

De exemplu astăzi, inspectorii de la ITM Iaşi se află în pieţele ieşene pentru a vedea dacă se respectă toate regulile impuse de autoritățile județene.

Comercianţii risca amenzi uriașe dacă sunt prinşi că au încălcat legislaţia muncii.
Controalele sunt efectuate de catre Inspectoratul Teritorial de Muncă, alături de Poliţia Economică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, explică autoritățile. 

De asemenea, vor fi verificate amănunţit toate spaţiile din pieţe, producătorii şi comercianţii. Acest control vine la o săptămână după controalele masive dintr-un centru comercial din Iaşi, menționează reprezentanții autorităților județului Iași. 
 
Totodată, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
 
La activităţile desfăşurate au participat peste 260 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 175 de societăți comerciale şi 71 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 514 persoane conform celor de la Inspectoratul Județean de Poliție Iași. 
 
În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 24.600 de lei, dintre care 83 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, mai spun cei de la IPJ Iași.
 
Autor: Daria Diaconiuc