30 iulie 2021 - 19:22

INS: Producția de carne a scăzut la toate speciile, în 2020

Sectorul zootehnic a raporta scăderi majore în privința producției în 2020. Numărul animalelor sacrificate în abatoare a scăzut la toate speciile anul trecut, comparativ cu anul 2019, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

În 2020, numărul de bovine sacrificate în unităţile industriale a scăzut faţă de anul precedent cu 32,7%, până la 131.906 capete, iar sacrificările de porcine au scăzut cu 5,8%, la 3,695 milioane capete. În privința producției de carne de bovine, s-a raportat o scădere de 26,1% (32.191 tone), iar pentru carnea de porcine, o scădere de 3,2% (331.456 tone).

Numărul de ovine şi caprine sacrificate în abatoare a scăzut cu 44,5%, la 3,695 milioane capete, în 2020 comparativ cu 2019. Producţia de carne de ovine şi caprine s-a diminuat cu 41,3% (7.228 tone).

În ceea ce priveşte numărul de păsări sacrificate în unităţile industriale în 2020, acesta a scăzut faţă de anul 2019 cu 3,1%, până 271.828 capete, iar producţia de carne de pasăre a consemnat un recul de 4,1% (462.316 tone). 

Sacrificările de bovine au fost preponderente în regiunile Nord-Est (43,1%), Sud-Muntenia (13,9%) şi Nord-Vest (12,4%), în timp ce sacrificările de porcine au deţinut cele mai mari ponderi în regiunile: Vest (peste 37,0%), Sud-Muntenia (25,1%), Nord-Est (13,1%) şi Nord-Vest (11,5%), potrivit datelor INS. 

În 2020, cele mai importante ponderi ale sacrificărilor de ovine şi caprine au fost înregistrate de regiunile: Sud-Muntenia (peste 31%), Vest (peste 19%), Centru (15,7%), Nord-Est (12,9%) şi Sud-Est (11,4%).

De asemenea, anul trecut, sacrificările de păsări au fost preponderente în regiunile Sud-Est (25,0%), Nord-Est (24,9%), Centru (16,0%), Sud-Vest Oltenia (12,6%) şi Sud-Muntenia (9,6%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.