26 mai 2022 - 20:33

INS: Comertul cu ridicata cu produse agricole si animale vii, in continua crestere

Conform ultimului raport emis de Institutul National de Statistica, în luna mai a acesui an, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 4,9%.  Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în termeni nominali, atât ca serie brută, cu 4,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,7%.

În luna mai 2019, comparativ cu aprilie 2019, comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a crescut cu 3,2 %, iar comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului, cu 1,3%.

O creștere spectaculoasă a aceestor două componente se constată comparativ cu luna mai a anului 2018. Astfel, comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a crescut cu 10,2%, iar comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului  cu 1,3%. Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-7,1%) și la comerţul cu ridicata specializat, al altor produse (-4,7%).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.