23 ianuarie 2022 - 18:10

Inițiativa lui Ionică Nechifor. „Această acţiune este în interesul fermierilor”

În incinta Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor „Popăuți-Răchiți”, la propunerea directorului unității, Ionică Nechifor, a fost instalat un centru de vaccinare anti-COVID-19, dedicat fermierilor din judeţul Botoşani, care a funcționat timp de 48 de ore.

Inițiativa era anunțată pe Facebook de Ionică Nechifor încă din data de 11 iunie 2021: „Fermierii din Botoșani sunt responsabili! Vrem să ne reluăm acțiunile întrerupte din cauza pandemiei: Târgul Agro-zoo de la Popăuți, Balul Fermierilor, Conferințele Științifice și alte întâlniri ale fermierilor!”.

El susţine că programele de finanţare destinate agricultorilor trebuie dezbătute, iar, în contextul restricţiilor privind întâlnirile în spaţii închise, fermierii au de suferit.

Tot el a adăugat că, în primul rând, această acţiune care s-a desfășurat în intervalul 11-12 iunie 2021 a fost în interesul tuturor cetăţenilor, în special al „fermierilor care se ocupă de producerea de hrană pentru cetăţenii judeţului Botoşani”.

„În al doilea rând, este o măsură de protecţie împotriva COVID-19, iar în al treilea rând ne dorim să intrăm în normalitate tocmai în ideea de a ne relua activităţile noastre, acţiunile noastre cu publicul, ceea ce înseamnă evenimente”, a mai precizat în aceeași ordine de idei Ionică Nechifor.

Pe de altă parte, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, citată de presă a menționat că s-a venit în sprijinul fermierilor din Botoşani pentru a se vaccina fără programare într-o locaţie care a fost pusă la dispoziţie de Staţiunea Popăuţi.

„Vom vaccina cu două fluxuri de vaccin, unul Johnson, unul cu Pfizer”, preciza Adăscăliţei în ziua debutului campaniei.

La deschiderea centrului a participat şi prefectul Dan Nechifor, care susţine că prin astfel de acţiuni îşi propune ca Botoşaniul „să iasă din coada clasamentului” judeţelor cu cei mai puţini locuitori vaccinaţi.

14.167 de bolnavi de COVID-19 în Botoșani

Până duminică, 13 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.079.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.044.237 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 69 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pentru Botoșani, datele valabile până duminică spun că numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 au fost de 14.167, un număr de alte trei cazuri noi confirmate, respectiv o incidență a îmbolnăvirilor de 0,07 în ultimele 14 zile.

Până ieri, 31.834 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 12.06.2021 (10:00) – 13.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 30 de decese (14 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Constanța, Iași, Mehedinți, Olt și Municipiul București.