14 August 2022 - 21:24

Ingredientul minune care asigură recolte bogate, obținut din brazii de Crăciun aruncați

Compostul, ingredientul “minune” care îți asigură recolte bogate și nu distruge calitățile chimice ale pământului. Sunt tot felul de rețete pentru a obține un compost de calitate, iar astăzi, datorită administrației locale din Arad, vă prezentam compostul din brazii de Crăciun.

Mii de brazi care sunt aruncați la ghena de gunoi după sărbători sunt ridicaţi de o firmă contractată de Primăria Arad pentru a fi tocaţi şi transformaţi în compost utilizat în fertilizarea solului.

Arădenii au început să arunce brazii pe care i-au împodobit pentru Crăciun, iar Primăria a anunţat că a început colectarea acestora, pentru a nu rămâne la platformele gospodăreşti, blocând astfel accesul la containerele de gunoi menajer.

Primarul oraşului a declarant  că brazii vor deveni compost, mai puţin cel înalt de peste 20 de metri, instalat de municipalitate în faţa Palatului Administrativ, care va fi oferit unor familii pentru a-l folosi ca lemn de foc.

„Este o campanie prin care ne dorim să încheiem frumos sărbătorile de iarnă. Brazii vor fi colectaţi pentru a fi duşi la staţia de compost, mai puţin bradul din faţa Primăriei, pe care îl vom oferi unor familii necăjite, să îl pună pe foc”, a spus primarul, citat de Agerpres.

Reprezentanţii firmei care prelucrează brazii spun că în următoarele zile vor toca mii de pomi. Brazii intră într-o instalaţie de tocat, iar materia biodegradabilă rezultată este păstrată apoi în tuneluri speciale timp de 28 de zile, la temperatură şi umiditate controlate. Apoi, materia este ţinută încă 56 de zile, la maturare. Produsul final are o calitate foarte bună şi este folosit în agricultură sau amenajări peisagistice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole