Îngrășămintele, o lovitură mai mare decât seceta! Fermierii prevăd DEZASTRUL

Efectul creșterii prețurilor îngrășămintelor va avea un efect negativ mai puternic decât seceta din anul 2020 asupra agriculturii românești – este părerea lui Laurențiu Baciu, fost lider LAPAR și unul dintre fermierii recunoscuți la nivel național.

”Am crezut și noi că suntem respectați și putem să contăm pe un business real; prețurile cerealelor au crescut, dar nu cu mai mult de 20-25%. În schimb, prețurile îngrășămintelor au crescut cu 400-500% și văd zilnic că încă mai cresc. Nu știu unde se va ajunge. Cu siguranță nu are cum să fie motivată creșterea, ținând cont de faptul că n-am auzit nici de investiții noi în domeniul acesta, nici că s-ar fi întâmplat cine știe ce altă minune, nici n-au crescut taxele sau impozitele.

Cu siguranță anul acesta ne vom întâlni cu suprafețe foarte mari pe care nu o să existe posibilitatea să se respecte tehnologia. Vor fi culturi cu producții foarte mici. La un calcul pe care îl făceam zilele trecute, la prețurile acestea și la posibilitățile de cumpărare ale fermierilor români, în toamnă vom realiza că avem un minus de 15-16 milioane de tone de cereale. (…) Creșterea prețurilor inputurilor consider că este pentru fermieri o lovitură mult mai mare decât seceta”, a precizat Laurențiu Baciu în exclusivitate pentru AGRO TV.

Pentru a urmări întregul interviu acordat de fermierul băcăuan reporterului AGRO TV Marius Milea, vă invităm să urmăriți ediția completă a emisiunii ”Agroproiect de succes” pe canalul de youtube Agro TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole