Producătorul de îngrăşăminte Azomureş anunţă o nouă reducere a activităţii

Singurul producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, Azomureş, ia noi măsuri de reducere a activității de pe platforma de producție,din cauza creșterii prețurilor la gazul natural. Mai exact, conducerea a luat decizia să reducă activitatea firmelor care asigură serviciile de mentenanță. Aproape 200 de angajați sunt afectați.

„În momentul de față, producția de îngrășăminte la Azomureș Târgu-Mureș este oprită de la jumătatea lunii iulie. Anul acesta am funcționat doar două luni și jumătate. Ieri am aunțat colegii că sunt măsuri noi pe care trebuie să le luăm: 225 de colegi sunt direct afectați – ori sunt delegați la alte companii din județul Mureș, ori în șomaj tehnic”, a explicat purtătorul de cuvânt Azomureș, Ovidiu Maior, pentru Europa Fm.

Din cei 1.200 de angajați, 800 sunt la lucru pentru pregătirea instalației pentru perioada de iarnă.

„La nivel de producție, nu mai funcționează instalațiile, însă noi suntem obligați pentru iarnă. Sunt niște măsuri specifice industriei noastre. Instalațiile trebuie să fie conservate, trebuie menținute unele dintre ele la cald pentru a le feri de îngheț și intemperiile din timpul iernii. 800 sunt în program normal și execută lucrările de care menționam mai devreme”, a adăugat purtătorul de cuvânt Azomureș, Ovidiu Maior.

Reprezentanții companiei mai spun că autoritățile din România vor avea la dispoziție, în curând, un nou set de măsuri ce poate fi aplicat pentru sprijinirea industriei locale, inclusiv cea a fertilizanților si că aplicarea acestora reprezintă menținerea a mii de locuri de muncă active și încasarea unor venituri substanțiale la bugetul de stat, direct și indirect prin companiile care depind de marile platforme industriale.

Comisia Europeană a inclus industria fertilizanților în categoria celor “cheie”, care trebuie menținute în activitate prin acordarea unui sprijin financiar”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole