Ingrasamant-minune pentru rosii, castraveti si ardei!

Pentru o recoltă bogată de roșii, castraveți și ardei este nevoie de anumite îngrășăminte specifice nutriției fiecărei culturi. Un astfel de produs poate fi realizat simplu și fără bani de oricine, fiind alcătuit din ingrediente accesibile fiecăruia. În continuare veți afla care este rețeta unui îngrășământ-minune, care conține azot și multe alte macro și microelemente cu efect benefic asupra dezvoltării plantelor și creșterii randamentului.

Pentru a prepara cel mai bun îngrășământ, gratuit și de neînlocuit în grădină, este nevoie de următoarele componente:

  • o căldare de 16l sau un vas de 10l sau butoi de 200l, în funcție de mărimea terenului și cantitatea necesară de îngrășământ

  • buruieni, de preferat urzica sau păpădia

  • 1 pumn de pământ

  • 2 linguri de apă caldă

  • jumătate de linguriță de drojdie uscată sau 33 gr. de drojdie proaspătă

  • apă stătută caldă, la temperatura de afară

Acest îngrășământ se prepară primăvara, odată cu începutul sezonului de grădinărit. El poate fi utilizat până la începutul rodirii, potrivit retete-usoare.info. După ce avem toate componentele necesare, trebuie să efectuăm următorii pași:

1. Mărunțiți buruienile cu foarfeca horticolă sau le rupeți bucăți de 5-10 cm și umpleți 2/3 de căldare/vas.

2. Amestecați drojdia cu apă caldă și așteptați 5 minute.

3. Umpleți căldarea cu apă, dar nu până la margini. Lăsați loc pentru ca infuzia să fermenteze și să vă fie comod să o amestecați.

4. Adăugați drojdia și pământul și amestecați foarte bine.

Sfat. Puteți să nu folosiți drojdie dacă aveți suficient timp să așteptați. La temperatura de 25-30°С, soluția va fi gata timp de 1-1,5 săptămâni, iar cu drojdie e nevoie de 3-5 zile.

5. Acoperiți etanș căldarea cu capac, ca să nu pătrundă aerul, și lăsați compoziția la soare pentru 3-4 zile.

6. Zilnic, ridicați capacul, verificați la ce etapă este îngrășământul și neapărat amestecați-l 1-2 ori pe zi. Iată rezultatul peste 5 zile:

7. Diluați îngrășământul cu apă în proporții de 1:10 și folosiți-l pentru fertilizarea practic a tuturor culturilor: castraveți, tomate, ardei și altele.

Sfat. Nu se recomandă să folosiți îngrășământul pentru culturile rădăcinoase, precum morcovul, sfecla roșie, deoarece acesta grăbește în primul rând creșterea părților de la suprafața pământului, deci vor crește mai mult frunzele decât legumele.

8. Puteți fertiliza plantele după două săptămâni de la plantarea răsadurilor în câmp deschis, apoi o dată la două săptămâni, până începe maturarea recoltei, udați plantele cu câte un litru sub fiecare tufă. Respectiv, pe parcursul unui sezon, vor fi suficiente patru astfel de fertilizări.

Dacă nu aveți posibilitatea să faceți rost de gunoi de grajd, humus sau îngrășăminte minerale, soluția le poate înlocui cu succes pe toate. Experimentați și vă veți convinge cât de rapid și intens încep să crească, apoi ce recoltă bogată puteți obține, ne asigură specialiștii de la retete-usoare.info.

  

Sursă foto: retete-usoare.info
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult