20 mai 2022 - 07:53

Ingineri silvici, părtași la infracțiuni cu lemn

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Maramureş, la sediile şi locuinţele unor persoane fizice şi juridice, informează AGERPRES.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Maramureş, Cecilia Grozavu, activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de fals informatic.

„Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că în perioada august – noiembrie 2020, patru ingineri silvici au introdus şi au şters fără drept date informatice privind dimensiunile unor arbori inventariaţi. Scopul a fost diminuarea volumului masei lemnoase, cu 424 metri cubi faţă de volumul real şi favorizarea unei societăţi comerciale să achiziţioneze masa lemnoasă la un preţ mult mai mic decât valoarea arborilor ce urmau a fi exploataţi”, a declarat Cecilia Grozavu.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe unităţi de calculator, telefoane mobile, înscrisuri şi documente de natură a proba activitatea infracţională.

Perchezițiile s-au desfășurat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului Criminalistic.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, urmând ca după documentarea întregii activităţi infracţionale să fie dispuse măsurile legale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.