INFRACTIUNI SILVICE SANCTIONATE ASPRU

În urma unor controale pentru combaterea delictelor silvice, s-au aplicat amenzi de peste 100.000 lei pentru lemne furate sau eliberarea de acte silvice false.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au acționat pe Valea Ilvelor, acțiunea având scopul de a preveni și a combate delictele silvice.

Astfel, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară, aparținând unei societăți comerciale de pe raza localității Lunca Ilvei, care transporta cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, în valoare de 1.288 lei.

În urma verificărilor de specialitate efectuate, s-a constatat că societatea în cauză a transportat material lemnos în mod repetat în baza aceluiași aviz de însoțire. Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, cantitatea de 2,4 mc de material lemnos, respectiv autoutilitara folosită la săvârșirea contravenției au fost confiscate.

De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 22 ani din Leșu, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 2 mc de material lemnos, fără documente de proveniență legală, acesta fiind sancționat contravențional.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că avizul prezentat pentru control de către tânărul din Leșu, a fost emis în fals de către un bărbat de 46 ani având calitatea de pădurar.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de fals intelectual. În urma acestei acțiuni au fost aplicate 5 contravenții, în valoare totală de 10.290 lei, din care 2 conform Legii 171/2010, a fost constatată o infracțiune de fals intelectual și au fost confiscate cantitatea de 4,4 mc de material lemnos, în valoare totală de peste 1.500 lei, respectiv o autoutilitară folosită la comiterea unei contravenții silvice.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult