21 ianuarie 2022 - 04:51

Infracțiuni în lanț comise de un tractorist. Ce acuzații îi aduc procurorii

Un tractorist din Mărițeia Mică trebuie să dea socoteală în fața legii pentru o serie de infracțiuni comise.

Acuzațiile pe care polițiștii și procurorii i le aduc sunt „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, scrie monitorulsv.ro.

Vineri după-amiază, Gheorghe Muntean conducea un tractor la care era atașată o remorcă. La un moment dat, a intrat pe contrasens pe strada pe care circula și a lovit un autoturism marca VW Passat, condus de o femeie din Dărmănești.

Polițiștii au ajuns la fața locului au constatat că bărbatul consumase și băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, tractorul nu era înmatriculat. iar tractoristul a declarat cu nonșalanță oamenilor legii că nu are nici permis de conducere pentru nicio categorie.

Bărbatul a fost, ulterior, condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru recoltarea probelor de sânge necesare în vederea determinării alcoolemiei.