Infracțiuni de zeci de milioane cu cereale!

Patru inculpați specializați în infracțiuni cu cereale au fost trimiși în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru evaziune fiscală cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Într-un comunicat postat zilele trecute pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), cu o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna decembrie 2021, apare un dosar de evaziune fiscală, aflat de la sfârșitul anului trecut pe rolul Tribunalului Brăila, în care patru administratori ai unor societăți comerciale sunt trimiși în judecată pentru un prejudiciu de aproape 7,5 milioane de lei, scrie obiectivbr.ro.

Acuzatul principal este Ciolcă Dan Ștefan, administrator al firmei Agroberin SRL București, judecat și în dosarul „Mafia Cerealelor”.

În rechizitoriul întocmit celor patru inculpați, trimiși în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, procurorii DNA au reținut următoarea stare de fapt:

„În perioada 2009-2011, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalți trei, ar fi evidențiat în actele contabile ale societăților pe care le administra un număr de 121 facturi fiscale (în valoare totală de 39.015.440 lei) privind cheltuieli cu achiziții fictive de cereale și plante tehnice. Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 7.445.687 lei, reprezentând TVA dedus în mod nelegal. Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

În dosarul de evaziune fiscal, pe lângă Ciolcă Dan-Ștefan, mai apar ca inculpați, Băjenaru Ionel, Craiu Dan Lucian și Agavriloaiei Viorel. Ca parte civilă apare Agenția de Administrare Fiscală, parte responsabilă civilmente – AGROBERIN SRL (fostă SERODCOM SRL) – prin reprezentant legal, parte responsabilă civilmente – BRIOCEREAL SRL – prin lichidator judiciar, BRIO COMPANY SRL – prin lichidator judiciar.

De menționat că Ciolcă Dan Ștefan apare în mai multe dosare cu infracțiuni de evaziune fiscală, printre care și „Mafia Cerealelor”, într-unul dintre acestea primind chiar, în ianuarie 2018, la Curtea de Apel Galați, o condamnare la 4 ani închisoare, cu suspendare sub supraveghere.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole