Informații de ULTIMĂ ORĂ despre Programul Rabla – Primă de casare MAJORATĂ!

Vești bune pentru cei care vor să acceseze Programul Rabla în 2023! Aceștia vor putea obține o finanțare mai consistentă pentru a-și putea schimba mașina veche.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), prima de casare a fost mărită la 7.000 de lei, iar dacă un beneficiar aduce la casare două mașini, va primi o compensație în valoare de 10.000 de lei.

Potrivit secretarului de stat Bogdan Balanișcu, programul urmează să fie lansat în cursul acestei primăveri, iar Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) promite că toate procedurile se vor mișca mult mai eficient decât anii trecuți, când au existat niște blocaje.

”Chiar în această perioadă vom avea definitivat bugetul AFM. Știm că în anii trecuți au fost niște blocaje la nivel de AFM. În primăvara trecută erau 63.000 de cereri de finanțare, a fost un blocaj; această situație a fost rezolvată pe parcursul anului trecut și profit de această ocazie să îi anunț pe cei care au depus cereri pe programele AFM, că 99% din tot ceea ce s-a depus a fost evaluat până la 30 decembrie 2022, și urmează să primiți o notificare.

Raportat la ceea ce înseamnă programul Rabla pentru 2023, pregătim acum documentația, ghidurile de finanțare, și cred că știți foarte bine că anul trecut am reușit să îmbunătățim programul. Acum sunt eligibile două tichete Rabla, astfel că valoarea pe care o finanțăm este mai mare, iar valoarea pe care beneficiarul trebuie să o plătească este mai mică. De asemenea, am inclus în programul Rabla Plus de anul trecut partea de motociclete și scutere electrice. Anul acesta vom continua Programul Rabla și Rabla Plus și, zic eu, că lucrurile se vor mișca mai eficient decât anul trecut, pentru că s-au produs niște îmbunătățiri la nivelul AFM. Urmează în perioada următoare, probabil în această primăvară, să fie lansat Rabla, Rabla Plus și celelalte componente”, a precizat Bogdan Balanișcu pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole