Informații de ULTIMĂ ORĂ despre pesta porcină africană!

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis vineri ultimele date privind evoluția virusului de pestă porcină africană (PPA) pe teritoriul României.

Astfel, în ultima săptămână au fost stinse un număr de 5 focare pestă porcină africană , iar în data de 23 iunie 2022 mai erau active 9 focare PPA, în exploatațiile nonprofesionale de porcine, fiind afectate 80 de porcine (animale afectate din focarele active), se arată într-un comunicat al ANSVSA remis redacției AgroTV.

Din 2017 și până în prezent au fost stinse 5.768 de focare de pestă porcină africană, dintre care 5 în intervalul 16-23 iunie 2022, în județele: Buzău – 1 focar, Dâmbovița – 1 focar, Galați – 2 focare și Gorj – 1 focar.

În același interval a fost înregistrat un focar nou de PPA, în județul Bihor.

De asemenea, a fost înregistrat un nou caz de PPA la mistreți, menționează reprezentanții ANSVSA.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 6.713 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole