Informații de ULTIMĂ ORĂ de pe piața porumbului! Jocurile mondiale care influențează prețul

Se anunță un an greu în ceea ce privește producțiile de porumb la nivelul întregii Uniuni Europene, lucru care se va resimți cu siguranță și în prețuri. În cadrul Conferinței Regionale Banat a Clubului Fermierilor Români, consultantul Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale, a oferit o analiză detaliată privind piața porumbului de anul acesta.

”Știm cu toții dezastrul care este la noi la cultura de porumb, știm cu toții dezastrul care este la nivel de Uniune Europeană. Franța a decăzut și ea până la nivelul de 10,5 milioane de tone, față de 14 milioane de tone, cât aveau prognoză inițial. Vedem, în acest context, o scădere a producției la nivel european de la 68 de milioane de tone până undeva în jurul valorii de 55 milioane de tone, dacă nu chiar mai jos.

O contrabalansare ar putea veni din partea Statelor Unite, cu o producție de 373 milioane de tone de porumb, dar ei intră acum într-un sezon foarte călduros și foarte secetos. Luna august mereu este problematică în Statele Unite”, a explicat Cezar Gheorghe.

Specialistul îi sfătuiește pe fermierii care vor reuși să obțină ceva producții de porumb anul acesta să își păstreze marfa, pentru că va fi la mare căutare în lunile care vor urma.

”Cu alte cuvine, știu că probabil nu prea aveți ce vinde la porumb, dar țineți-l, pentru că China va căuta originare în bazinul Mării Negre. Întotdeauna China caută aici, pentru că au logistica mai ieftină față de golful Texas din Statele Unite”, a mai spus Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole