Informații de ULTIMĂ ORĂ de la șeful APIA pentru toți fermierii

Campania de depunerea a cererilor unice de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se desfășoară în condiții excelente, susține directorul general al agenției, Adrian Pintea.

Acesta a declarat într-un interviu acordat realizatorului Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Agricultura la Raport” că peste 280.000 de fermieri au depus deja cererile la mai puțin de o lună de la debutul campaniei, acest număr fiind peste programările realizate în prealabil de APIA.

”În această perioadă, activitatea principală este primirea cererilor unice de plată pentru campania 2022. Ultima zi pentru depunerea cererilor fără penalități este 16 mai. Așa cum i-am obișnuit pe fermierii noștri, depunerea cererilor se realizează exclusiv online prin aplicația IPA Online.

Noi, în prealabil, am făcut o programare a tuturor fermierilor pe care noi îi avem în baza de date, respectiv cei 815.000 care au depus cereri în anul 2021. În perioada 1 martie – 28 martie, au fost depuse 282.224 de cereri unice de plată, pentru o suprafață de 1,537 milioane hectare. Lucrul bun este că în fiecare zi se depășește numărul fermierilor programați, adică mult mai mulți fermieri depun cererea de plată față de cât am programat noi. Undeva la 100.000 – 150.000 de hectare sunt înregistrate zilnic”, a precizat șeful APIA în direct la AGRO TV.

Reamintim că după încheierea perioadei de depunere a cererilor fără penalități, fermierii vor mai avea la dispoziție 25 de zile în care vor depune cereri, cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Dacă termenul de 25 de zile este depășit, cererea nu va fi admisă și nu va intra la plată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole