Informații de ULTIMĂ ORĂ de la Azomureș! Ce se întâmplă cu îngrășămintele pentru fermieri

În urmă cu aproape un an, singurul producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, Azomureș, a anunțat suspendarea temporară a producției de îngrășăminte, pe fondul crizei energetice și a creșterilor de preț pentru gazele naturale. De atunci, compania a mai funcționat doar două luni și jumătate, pe parcursul acestui an, însă cantitățile de îngrășăminte produse nu acoperă nici pe departe nevoile fermierilor.

Recent, Azomureș a anunțat o nouă reducere a activității, astfel că perspectivele pentru reluarea producției nu arată deloc bine. În emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, purtătorul de cuvânt al Azomureș, Ovidiu Maior, a dat mai multe detalii legate de această situație.

”Din păcate, anul acesta am funcționat două luni și jumătate, iar în acest moment suntem cu producția oprită complet; 225 de colegi sunt afectați în mod direct, pentru ei am identificat două soluții: una dintre ele era detașarea către alte platforme din Târgu Mureș sau din județ, o parte din ei au acceptat și rămân salariați Azomureș, iar ceilalți sunt în șomaj tehnic.

Producția este oprită complet, mentenanța s-a redus cu 30%, pentru că trebuie să pregătim instalațiile pentru sezonul rece, mai ales pentru că targetul nostru este ca oricând va fi posibil din punct de vedere economic, să repornim 50% din activitate. Gândiți-vă că în această perioadă ne pregăteam pentru campania de primăvară în mod normal”, a precizat Ovidiu Maior.

În privința stocurilor de îngrășăminte de la Azomureș, reprezentantul companiei spune că este posibil ca anumite produse să se mai găsească pe piață, însă în cantități foarte mici.

”Se poate să mai fie stocuri pe piață de produse de la Azomureș, din acele două luni și jumătate în care am produs, iar în acest moment ar mai putea exista pe piață și îngrășăminte importate, pe care le-am ambalat la Azomureș și le-am distribuit în anumite județe din țară, dar cantitățile sunt foarte mici față de cât am fi produs în mod normal”, a mai precizat Ovidiu Maior pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole