Informații de ULTIMĂ ORĂ de la APIA privind subvențiile pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se pregătește de finalizarea tuturor plăților aferente campaniei 2021, primind în același timp și cererile unice de plată pentru campania 2022. Acestea pot fi depuse de către fermierii care vor să primească subvenții până la data de 16 mai, fără penalități.

Prezent într-o emisiune difuzată online de Agrointeligența, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a vorbit despre plățile efectuate către fermieri în această perioadă.

”În ceea ce privește campania 2021, știm foarte bine că termenul final pentru plăți este 30 iunie 2022, dar în fiecare an ne dorim să le acordăm cât se poate de repede și toți banii să vină la timp pentru fermierii noștri. Încă din luna ianuarie eram undeva la aproape 95% din numărul fermierilor eligibili care au putut fi plătiți. Noi, pentru anul acesta, am avut 1,9 milioane de euro de la Comisia Europeană. Am reușit să dăm în avans peste 1,081 miliarde euro”, a subliniat Adrian Pintea.

Potrivit șefului APIA, la această dată mai sunt de plată din campania 2021 doar o parte din ajutoarele naționale tranzitorii, plăți care se vor finaliza în următoarele zile, precum și sprijinul cuplat în sectorul vegetal, care va fi plătit începând din 16 mai 2022. După ce aceste subvenții vor fi acordate, APIA va încheia oficial campania 2021, urmând să își concentreze atenția pe efectuarea tuturor controalelor premergătoare plăților din 2022.

În ceea ce privește cererile unice de plată pentru campania 2022, APIA a primit până la această dată peste 150.000 de cereri.

Până în momentul de față au fost depuse peste 150.000 de cereri, un lucru bun ca și număr de cereri. În fiecare zi undeva între 15.000 – 17.000 de cereri sunt depuse la nivel național”, a mai precizat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole