15 mai 2021 - 16:35

Informarea continua! Ce mesaj le-a transmis seful APIA fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură continuă seria sesiunilor de informare în rândul fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Cea mai recentă conferință în acest sens a fost organizată în regiunea de nord-est a țării, respectiv la Gura Humorului, județul Suceava.

Scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și de a crește gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 – Submăsura 8.1  – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Suntem bucuroși să regăsim și în nordul țării, în rândul fermierilor din Moldova și Bucovina, același interes realpentru campania de informare pe care o derulăm exclusiv pentru beneficiarii măsurilor delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020. Sala a fost și de această dată plină, fermierii au avut o atitudine activ-participativă, venind către lectorii noștri cu întrebări punctuale și solicitări de clarificări, ceea ce dovedește că am luat o decizie foarte bună să organizăm această campanie națională de informare, căci nevoia de informare este certă.” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

La conferința de la Gura Humorului au participat fermieri din județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui.

Următoarea sesiune de informare va avea loc in data de 19 februarie la Ploiești, județul Prahova.