14 mai 2021 - 13:34

Infiintarea Camerelor Agricole, o prioritate pentru ministrul Oros

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a vorbit în direct la AGRO TV despre planurile cu privire la înființarea Camerelor Agricole. Întrebat de către realizatorul Ovidiu Ghinea dacă se vor înființa aceste entități, șeful MADR a dat un răspuns pozitiv ferm.

”Fac camerele agricole pentru că cred în acest lucru, pentru că în toată Europa există camere agricole, nu structurile pe care le avem noi. În prima fază vor lua locul Direcțiilor Agricole, vor prelua și spațiile și angajații Direcțiilor Agricole și, între timp, vor prelua și alte atribuții ale statului, pe măsură ce se vor consolida. Lucrul acesta nu se va întâmpla peste noapte”, a precizat Oros.

Întrebat cât va dura acest proces de transformare și preluare a sarcinilor de către Camerele Agricole, ministrul Agriculturii a precizat că cea mai optimistă variantă este în jur de 5 ani.

”În 5 ani, statul să se retragă total și să rămână doar Camere Agricole private. În prima fază statul trebuie să se implice neapărat, după care încet-încet să se retragă în mod regresiv. Eu am tot ieșit cu această idee în primele zile de mandat, iar cei din Comisia de Agricultură au și scos legea de la sertar, ceea ce mă bucură. Legea este veche, nu este nouă, a fost gândită în 2008. (…) Părerea mea este că aceste camere nu trebuie să fie politizate, pentru că altfel nu o să obținem ceea ce dorim. Trebuie lăsați agricultorii, indiferent de culoarea politică, să-și rezolve ei problemele, să-și aleagă conducerea și, în timp, lucrurile se reglează”, a adăugat Adrian Oros.