25 septembrie 2021 - 03:56

Îndemnul unui primar: ”Pârâți-vă vecinii veniți din zone de risc”

Îndemn fără precedent la Buzău. De teama răspândirii virusului Covd 19 prin prisma celor care se întorsc din zone de risc și nu declară acest lucru și nu stau în autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile, primarul municipiului Constantin Toma vine cu un apel unic către populația orașului. Edilul Buzăului îndeamnă buzoienii să-și pârască vecinii care s-au întors din zone de risc și nu stau în casă. Mai mult Toma a anunțat că s-au luat și alte măsuri în acest sens, dar care nu pot fi făcute publice.

”Eu am facut si pe căi publice, inclusiv pe pagina mea de facebook, că nu este o faptă rea să pârăști în această situație. Pentru că este normal. Tu știi sigur că omul a acela a venit dintr-o zonă roșie , din Italia sau altă parte, nu se declară, și așteptăm cu toții să ajungem la spital. Este inadmisibil așa ceva. Din această cauză să facem mai mult decât atât. Am luat și altfel de măsuri pe care nu vi le putem spune dar încercăm să supraveghem la domiciliu aceste persoane. Măsurile s-au luat împreună cu Prefectura. ” a spus Toma Constantin , primar municipiu Buzău.

Dezinfecția, la control

Tot astăzi s-a anunțat că o comisie din Primăria Buzău va controla la sânge dacă toată lumea își îndeplinește obligația de a dezinfecta suprafețele și zonele publice în aceatsă perioadă

”Avem și o comisie de monitorizare și cerem inclusiv asociația de proprietari, transportatorul în comun, toate supermaketu-rile trebuie să dovedească că fac dezinfecție” a mai spus Toma.

Autor: Marilena Dinu