INDAGRA 2016: Concluziile președintelui la încheierea anului agricol 2016. Află cu ce producții se laudă românii!

indagra_iohannisPreședintele Klaus Iohannis a prezentat la Indagra concluziile pe care le-a tras după analiza rezultatelor din agricultură în acest an.
El s-a declarat mulțumit de cifrele raportate și a ținut să sublinieze că în ceea ce privește producția de grâu se poate vorbi de un nou record pentru români:
„Suntem destul de aproape de finalul lui 2016 și mulți dintre dumneavoastră, sunt convins, deja vă pregătiți să faceți bilanțul. Cifrele arată că am avut un an agricol bun, deși au fost și anumite probleme, unele dintre acestea cauzate de condițiile climatice.Pentru prima dată, producția medie de grâu a României a depășit 4,1 tone la hectar. Acest rezultat bun arată că s-a înțeles că agricultura modernă cere investiții în tehnici și în tehnologii moderne, care aduc nemijlocit productivitateȚ, a afirmat el.
Într-un an în care sistemele de subvenții și fonduri europene au fost blocate, Iohannis a apreciat aportul banilor europeni la dezvoltarea agriculturii românești:
„Mulți fermieri au crescut către acest nivel de agricultură performantă. Fondurile europene au contribuit și ele la acest rezultat și este remarcabil faptul că au fost achitate, până acum, peste 3,4 miliarde de euro doar în acest an. O sumă imensă, o sumă care, cu siguranță, a contribuit la rezultatele bune.Aceste resurse dau suportul investițional necesar, însă trebuie să privim mai departe, către exigențele pieței, către avantajele noastre competitive, către stimulente productive și asociative, către promovarea exporturilor, atragerea tinerilor și a resurselor umane competente, la modul general”, a mai spus președintele în timpul întâlnirii pe care  avut-o cu fermierii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole