Incompetență, rea-voință sau jocuri politice? De ce îl bănuiesc fermierii pe ministrul Oros

După eșecul proiectului privind irigațiile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și promisiunile nerespectate cu privire la acordarea despăgubirilor pentru culturile afectate de secetă, atacurile fermierilor la adresa ministrului agriculturii, Adrian Oros, s-au întețit în ultimele luni. Agricultorii îl bănuiesc pe acesta fie de lipsă de pregătire în domeniu, fie de rea-voință, fie pun rezultatele sale îndoielnice pe seama jocurilor politice.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru AGRO TV, fermierul Dimitrie Muscă susține că ministrul Oros este principalul vinovat pentru eșecul PNRR, bănuindu-l pe acesta că ”nu vrea” să facă mai mult pentru agricultura românească.

”Ministerul Agriculturii este de vină, categoric! Suntem o țară de nebuni. Trăim numai în neajunsuri. Nemulțumirea celor care conduc Academia Română era că nu a venit nimeni din partea conducerii ministerului. Le-am spus să nu fie dezamăgiți, pentru că la altă întâlnire, de la ASAS, a fost. Cu cât a venit, cu atât a plecat. Nu face nimic, nu vă faceți iluzii. Am avut discuții și când a fost la Curtici, nu este în stare să facă nimic. Eu cred că ministrul Oros nu vrea să facă ceva. (…) Este sabotaj. Ar trebui să cerem să fie instituită o cercetare pentru Ministerul Agriculturii. Este sabotaj, și a început de la Daea”, a spus fermierul Dimitrie Muscă pentru AGRO TV.

Atât fermierul de la Curtici, cât și alți agricultori români, bănuiesc că în interiorul Partidului Național Liberal ar exista o înțelegere între ministrul Adrian Oros și conducere, astfel încât acesta să fie păstrat în funcție. Un astfel de scenariu a fost lansat de Ștefan Gheorghiță în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

”Dacă ici-colo, prin alte sectoare, au mai început niște investiții, la agricultură nu avem nimic. După un an și jumătate nu avem nimic. N-am fost în stare nici să punem zece puncte pe o coală A4 și să ne ținem de ele, dacă nu suntem în stare să facem o strategie. Nimic. Stau și mă întreb din ce în ce mai mult ce anume îl recomandă din punct de vedere politic în interiorul partidului pe domnul Oros, de este ținut în funcție în continuare. Stau și mă întreb dacă nu a fost omul de serviciu al partidului, care a trebuit să atragă toate necazurile pe capul dânsului, astfel încât partidul să treacă de alegeri. Nu cred că altfel ar fi fost ținut în funcție un astfel de ministru. Nu există nimeni în agricultură care să fie mulțumit și totuși nu se întâmplă nimic”, a spus Ștefan Gheorghiță în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, va fi invitatul lui Ovidiu Ghinea în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, astăzi, 9 iunie, începând cu ora 20:00. Șeful MADR va răspunde tuturor problemelor arzătoare din agricultura românească. Așteptăm întrebările dumneavoastră atât în secțiunea de comentarii, cât și pe pagina de facebook AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole